Samsung verzekering

De Samsung smartphones blijven zich maar ontwikkelen en dat is ook terug te zien in de prijs. Het is dan ook verstandig om je telefoon te verzekeren. Wij vertellen je precies hoe het zit en hoe jij snel en gemakkelijk je Samsung verzekering kan vergelijken!

 

Samsung fabrieksgarantie

Samsung dekt de producten en accessoires gedurende twee jaar vanaf de aankoopdatum. Deze garantie dekt geen schade die is veroorzaakt door ongevallen of ongeoorloofde aanpassingen. Zo geldt de garantie niet op software, data, slijtage, gebroken displays, valschade, zand- en vochtschade en elektrische schade. Dit zijn veelvoorkomende oorzaken die schade kunnen aanrichten aan je telefoon, waarvoor je niet verzekerd bent.

Samsung care+

Samsung is zelf begonnen met een eigen initiatief om hun telefoons te verzekeren. Zogeheten Samsung care+ dekt toestel reparaties, software, batterijvervanging, onopzettelijke schade en vloeistofschade. Ook diefstal schade wordt gedekt, indien dit pakket geselecteerd is. Er blijven dus nog een heleboel risico’s die niet gedekt worden zoals onopzettelijk verlies, de kosten van het eigen risico en slijtage. Daarbij zit er een limiet in het aantal claims per jaar. Het is mogelijk om maar twee claims per jaar in te dienen, waarbij ook nog extra kosten bijkomen zoals reparatie- en vervangingskosten.

Hoe helpt een Samsung verzekering mij?

Een telefoonverzekering dekt de risico’s die buiten de garantie vallen zoals schade door vallen, stoten, vocht, brand, display of schade door een derde partij. De basis telefoonverzekering dekt al deze risico’s af. Bij een compleet telefoonverzekering ben je ook beschermd voor deze risico’s en ben je verzekerd tegen diefstal. Je Samsung verzekeren tegen diefstal wordt zeker aangeraden.

Premie

De premie is afhankelijk van de aanschafwaarde van het toestel. Hoe hoger de aanschafwaarde, hoe hoger de premie is. Niet alle verzekeringsmaatschappijen dekken dezelfde schade, dit zorgt er ook voor dat de premie varieert per verzekeraar. De premiebetaling kan ook variëren per verzekeraar. Bij de een wordt de premiebetaling maandelijks verwerkt en bij de ander per jaar.

Wereldwijde dekking

De Samsung smartphones worden ieder jaar steeds beter. Vooral de camera op de smartphones geeft men de gelegenheid om haarscherpe foto’s te maken op vakantie. Een wereldwijde dekking kan dan handig zijn. Op die manier ben je overal ter wereld verzekerd voor schade aan je smartphone.