Mobiel verzekering

Vandaag de dag doe je alles met je mobiele telefoon. Je verstuurt WhatsApp berichten, je betaalt, je verzekert, je mailt en bekijkt het nieuws. Maar wat moet je doen als je mobiele telefoon kapot gaat of gestolen is? Dan wil je dat je mobiele telefoon zo snel mogelijk gerepareerd wordt. Je gaat langs bij de dichtstbijzijnde winkel, maar de kosten lopen hoog op. Met een mobiel verzekering kan je hoog oplopende kosten voorkomen.

Mobiele telefoon verzekeren

Kleine ongelukken kunnen ervoor zorgen dat je mobiele telefoon niet meer goed werkt of kapot gaat. Je doet je telefoon in je tas, waar je sleutels tegen aan tikken. Of je laat de mobiele telefoon in de zon liggen. De telefoon uit je handen laten vallen is ook een klassieker. Je telefoon kan ook kwijtraken of gestolen worden. Deze vervelende gebeurtenissen kan je oplossen door je mobiel te verzekeren. Met een telefoonverzekering ben je hier tegen gedekt en worden de kosten (gedeeltelijk) vergoed. Bovendien wordt je telefoon bij schade gerepareerd door erkende reparateurs met originele onderdelen. Met behulp van onze handige vergelijkingstabellen kun je simpel en objectief een telefoonverzekering vergelijken. 

Verschil mobiele verzekering voor gsm of smartphone

We noemen een smartphone vaak ook een gsm. Toch zijn het twee verschillende apparaten. Met een gsm en smartphone kun je beide bellen en sms’en. De mogelijkheden van een gsm houden hier vaak op. In sommige gevallen zijn er een aantal basis applicaties aanwezig als een zaklamp en een rekenmachine. Daarnaast heeft de gsm vaak een ingebouwd toetsenbord. Een smartphone heeft allerlei extra functies, zoals het ontvangen en versturen van emailberichten, toegang tot het internet en een goede camera. Ook heeft een smartphone vaak een visueel toetsenbord waar de gsm over een ingebouwd toetsenbord beschikt. Het verschil zit hem dus in de mogelijkheden. Een smartphone is een mobiele telefoon met veel mogelijkheden, waar een gsm alleen over de basis mogelijkheden als bellen en sms’en beschikt.

3 tips om schade aan je mobiele telefoon te voorkomen

Je draagt je mobiele telefoon tegenwoordig elke dag bij je. Een leven zonder mobiele telefoon is voor vele van ons zelfs niet meer voor te stellen. De gedachte dat je je mobiele telefoon niet kan gebruiken geeft veel stress. Maar hoe vaak komt het wel niet voor dat je een schade eigenlijk had kunnen voorkomen? Zonde toch. Hieronder beschrijven we 3 tips om mobiele schade te voorkomen.

  • Kies voor extra bescherming met een stevig hoesje. Een telefoonbumper gemaakt van rubber geeft veel bescherming tijdens het vallen.
  • Pas op met het laden van je telefoon. Laad de mobiele telefoon altijd op een veilige plek op. Als iemand achter het snoer blijft hangen, ontstaat een grote kans dat het scherm barst.
  • Gebruik je mobiele telefoon niet in bad of onder de douche. Door waterdamp kan er vocht in je telefoon trekken.

Mobiele telefoon verzekering overwegen

Weet jij van jezelf dat je moeite hebt om je telefoon schade vrij te houden? Neem dan geen risico en zorg ervoor dat je mobiele telefoon verzekerd is. Om je te helpen bij het kiezen van de telefoonverzekering die het meest bij je persoonlijke wensen aansluit kun je een verzekering voor je mobiel vergelijken. Je kunt een keuze maken tussen de basis telefoonverzekering en compleet telefoonverzekering.