Samsung lanceert de nieuwe Galaxy A54

Samsung Telefoon

Samsung heeft haar nieuwste aanwinst, de Galaxy A54, gelanceerd. Deze smartphone is onderdeel van de populaire Galaxy A-serie en is een upgrade ten opzichte van de Galaxy A53. The Galaxy A53 was een van de telefoons met de beste prijs-kwaliteitsverhouding op de markt in 2022. De Galaxy A54 beschikt over verbeterde specificaties en functies, terwijl het prijskaartje nog steeds aantrekkelijk blijft voor de consument. In dit artikel zullen we de belangrijkste eigenschappen van de Samsung Galaxy A54 bespreken en bekijken hoe deze telefoon zich verhoudt tot zijn voorganger.

Design en display

Ondanks dat de vorige twee modellen, A52 & A53, veel op elkaar leken heeft de Samsung Galaxy A54 weer een enigszins gewijzigd design. Bovendien brengt Samsung het uiterlijk van alle telefoons op één lijn. De voorkant en achterkant van de A54 zijn voorzien van glas, daardoor voelt het toestel hoogwaardiger dan zijn voorgangers. Ook is de Galaxy A54 wederom waterbestendig en stofdicht. Naast zijn fraaie design, heeft het toestel een 6,4-inch FHD+ AMOLED display met een 12-Hz refresh rate. Hierdoor zijn beelden vloeiender en zien ze er scherper uit.

Nieuwe processor

Een van de grote veranderingen met de nieuwe Galaxy A54 is de nieuwe processor, Samsung’s eigen Exynos 1380. De nieuwe processor is een octacore chip met een kloksnelheid van maximaal 2.4 GHz. De Exynos 1380 is Samsung’s snelste mid-range processor tot nu toe en daar profiteert de A54 volledig van.

Camera

De camera’s van de Samsung Galaxy A54 zijn verbeterd ten opzichte van zijn voorganger. Het toestel heeft een 50-megapixel hoofdcamera, een 5-megapixel macrocamera, een ultra groothoek camera en een 32-megapixel selfiecamera. Met de camera’s van de Samsung Galaxy A54 kun je scherpe en gedetailleerde foto’s maken, zowel bij daglicht als bij weinig licht. Ook beschikt de camera over verschillende modi zoals panorama, slow motion en hyperlapse. De Camera’s van de A54 zijn verbeterd ten opzichte van zijn voorgangers maar komen helaas nog niet in de buurt van zijn (duurdere) grote broer de Galaxy S23.

Batterijduur en opladen

De Samsung Galaxy A54 heeft een batterijcapaciteit van 5000mAh, wat betekent dat het toestel lang mee gaat zonder op te laden. Bovendien heeft de telefoon ondersteuning voor 25W snelladen. Dit betekent dat je met de juiste oplader de Galaxy A54 in ruim een uur volledig kan opladen.

Geluid en Speakers

De grote verrassing die de A53 bracht was de kwaliteit van de stereo luidsprekers. Natuurlijk zijn de stereo speakers van een telefoon geen high-end audio ervaring, maar het scheelt wel degelijk of je telefoon kraakt als een robot of dat er inderdaad wat mooie klanken uit kunnen komen. De A54 doet niet onder voor de A53 en klinkt misschien wel ietsjes beter. Volgens sommigen klinkt de A54 zelfs beter dan de Galaxy S23.

Versies & Prijzen

De Galaxy A54 is beschikbaar in vier verschillende kleuren: Awesome Lime, Awesome Graphite, Awesome Violet en Awesome White. In Nederland is de A54, met 128 GB opslaggeheugen, in de winkel te koop voor een vanaf-prijs van 489 euro. Wil je de versie met 258 GB aan opslag en 8GB ram dan gaat het je rond de 519 euro kosten.

Ondanks de scherpe prijs van de Samsung Galaxy A54, kan het verstandig zijn om je nieuwe Samsung te verzekeren. Kijk dan op de pagina Telefoon verzekering om het aanbod verzekeringen te bekijken en te zien welke het beste bij jou past. Wil je meer informatie over het verzekeren van je Samsung toestel, kijk dan op onze pagina Samsung verzekering.

4/5 - (4 stemmen)