Eindelijk weer op pad? Voorkom telefoondiefstal

Diefstal telefoon

De vakantieperiode komt er weer aan. Leuk! Reizen naar de zon of dansen op een groot festival: het mag allemaal weer! Op dit moment zijn alle vakanties en festivals weer toegestaan. Het laatste waar je nu op zit te wachten is een vervelende gebeurtenis, zoals telefoondiefstal. Je telefoon staat vol persoonlijke informatie en daarnaast is onze mobiele telefoon tegenwoordig niet meer weg te denken bij onze dagelijkse bezigheden. Telefoondiefstal kan iedereen overkomen. Bendes zijn tegenwoordig steeds actiever op drukke plekken. Hieronder geven we een aantal tips zodat je niet alleen voorbereid op pad gaat, maar ook weet wat je moet doen als je mobiele telefoon opeens verdwenen is. 

Telefoondiefstal op festivals

Afgelopen Koningsdag werd in Amsterdam een 20-jarige zakkenroller aangehouden met een tas vol met mobiele telefoons. De 21 mobiele telefoons zijn vermoedelijk allemaal gestolen op het Kingsland Festival in Amsterdam. De politie heeft de mobiele telefoons gelukkig weer kunnen vrijgeven aan de eigenaren. Helaas is dit niet altijd het geval. Vaak wordt je telefoon na diefstal niet meer gevonden en is het toestel met de horizon verdwenen. Ga je binnenkort naar een festival? Dan heb je helaas niks aan je reisverzekering bij schade of diefstal. Wel kun je terecht bij de verzekeraar van je mobiele telefoonverzekering, indien je over een mobiele telefoonverzekering beschikt. Heb je nog geen mobiele telefoonverzekering? Dan is het misschien slim om een telefoonverzekering te overwegen. Met behulp van onze vergelijkingstabel kun je simpel en objectief telefoonverzekeringen vergelijken

Mobiele telefoon gestolen op vakantie

In populaire vakantielanden als Spanje en Frankrijk komt telefoondiefstal helaas vaak voor. In drukke steden als Parijs of Barcelona moet je echt op je hoede zijn. Het is belangrijk om het de zakkenrollers niet makkelijk te maken. Leg je telefoon niet zomaar ergens neer. Stop je mobiele telefoon goed weg in je tas of broekzak. Zakkenrollers gebruiken slimme trucjes. Zoals de krantentruc: achter een krant vandaan wordt er stiekem in je tas gegrabbeld. Mocht je mobiele telefoon toch gestolen worden dan geven we hieronder 4 tips hoe je zo snel mogelijk actie kunt ondernemen. 

Tip 1: traceer je telefoon

Flinke paniek… je mobiel is opeens verdwenen. Blijf rustig en kijk eerst of je de telefoon kunt traceren op locatie. Hiervoor moet de locatie voorziening op je Iphone, of je gps op je Android wel zijn ingeschakeld. Login in op een ander apparaat met je inloggegevens en kijk of je de mobiele telefoon kunt traceren. 

Tip 2: blokkeer je simkaart

Mocht het niet lukken om je mobiele telefoon te traceren via locatie, dan is het handig om contact op te nemen met je provider. Kijk of je provider de simkaart kan blokkeren. Door het blokkeren van de simkaart voorkom je eventuele hoge kosten. Vind je de telefoon weer terug, dan kan de simkaart makkelijk weer gedeblokkeerd worden. 

Tip 3: doe gelijk aangifte

Ga direct langs bij de politie op locatie om aangifte te doen van telefoondiefstal. Dit is verstandig omdat de politie dan weet dat jij de rechtmatige eigenaar van het toestel bent. Indien de telefoon weer boven water komt. Daarnaast is het aangiftebewijs bij de meeste verzekeraars verplicht als je in aanmerking wilt komen voor een vergoeding. Berg het bewijs dus goed op. 

Tip 4: neem contact op met de verzekeraar

Bij thuiskomst is het verstandig om direct contact op te nemen met je verzekeraar. Afhankelijk van je verzekering zullen de vervolgstappen besproken worden. Zorg altijd dat je de aangifte kan aantonen met je bewijs. 

Heb je nog geen mobiele telefoonverzekering, maar ben je wel van plan deze zomer naar festivals of op vakantie te gaan? Dan is het zeer verstandig om een telefoonverzekering te vergelijken. Met een mobiele telefoonverzekering kun je zorgeloos op pad. Met onze handige vergelijkingstabel kun je in  één oogopslag simpel en snel de beste telefoonverzekering vergelijken.

Beoordeel deze pagina