Alle verwachtingen van de iPhone 13

iPhone 13

Het is al lange tijd bekend dat de opvolger van de iPhone 12 uitgebracht zal worden in het najaar van 2021. Apple organiseert namelijk dinsdag 14 september a.s. een evenement waarin zij deze nieuwe aanwinst, de iPhone 13, zullen aankondigen. Ondanks dat Apple nog niet zoveel loslaat over het nieuwe toestel, is er genoeg bekend om er een beeld bij te krijgen. Eén ding is zeker: begin maar met sparen want deze iPhone wil je hebben!

Een bekend design

Zoals we gewend zijn van Apple zal het toestel uitgebracht worden in verschillende modellen. Naar verwachting zijn dit de iPhone 13 mini, de iPhone 13, de iPhone 13 Pro en de iPhone 13 Pro Max.

Vorig jaar kreeg het design van de iPhone voor het eerst in jaren weer eens een grote wijziging. Zo werden de afgeronde zijkanten vervangen voor scherpe randen en vlakke zijkanten en waren deze in verschillende nieuwe kleuren verkrijgbaar. Hierdoor is de kans groot dat het nieuwe toestel qua design veel op de iPhone 12 zal lijken.

Hoogstwaarschijnlijk heeft Apple wél iets verandert aan de cameramodule aan de achterkant van het toestel. De lenzen zullen wat verder uit elkaar staan en ook de positie van de lenzen zullen zich verplaatsen.

Unieke kleuren iPhone 13

De kleuren die we hoe dan ook terug gaan zien bij de iPhone 13 zullen lijken op die van de iPhone 12. Denk hierbij dus aan zwart, wit en rood. Ook worden de kleuren blauw, groen en oranje verwacht. Volgens geruchten zullen de nieuwe kleuren van iPhone 13 zeer verassend zijn. Zo wordt er gespeculeerd dat Apple met een bronze en een felroze iPhone op de markt komt. Hoe dit er uit zal gaan zien is nog onbekend.

Een hoop verbeteringen

Mede dankzij de goede en positieve recensies over de iPhone 12 zou je denken dat Apple niet meer zoveel kan verbeteren aan haar nieuwe toestel. Tóch heeft Apple ervoor gekozen om een hoop veranderingen en verbeteringen aan te brengen.

De kans is groot dat de geliefde Touch ID weer terugkomt. Dit betekent niet dat er weer een home knop zal zijn maar in plaats daarvan een optische sensor in het scherm die de vingerafdruk kan herkennen. De meningen over de functie Face ID bij de iPhone 12 en de iPhone 11 zijn namelijk zeer verdeeld. Deze functie werkt niet altijd zoals gewenst, bijvoorbeeld bij het dragen van een mondkapje. Voor het gemak zal deze functie toch blijven bestaan.

Een andere verwachte verandering zal zijn dat de iPhone ondersteund wordt door mmWave, 5G dus. Hierover werd gezegd dat dit het geval is bij ongeveer de helft van de nieuwe iPhones.

De laatste verbetering, maar zeker niet de minst belangrijke, gaat over de batterij. Hierover was veel kritiek bij de iPhone 12. Volgens betrouwbare geruchten zal het nieuwe toestel een aanzienlijk grotere batterij bevatten, ruim 10% groter dan de vorige versie.

iPhone 13: een duur grapje

Voordat je deze iPhone zelf kan gaan uittesten zou je eerst flink moeten sparen, ook dit jaar maakt Apple er namelijk geen koopje van. De prijs zal vermoedelijk hoger zijn dan de iPhone 12 omdat het fabriceren van de chips duurder is geworden. De uiteindelijke prijzen voor deze gloednieuwe iPhone zullen 14 september a.s. duidelijk worden tijdens de aankondiging.

De prijzen worden, zoals eerder vermeld, hoger geschat dan de prijzen van de vorige iPhone. Mochten de prijzen tóch hetzelfde blijven, dan gaan ze er zo uitzien:

  • IPhone 13 mini: vanaf €809
  • IPhone 13: vanaf €909
  • IPhone 13 Pro: vanaf €1159
  • IPhone 13 Pro Max: vanaf €1259

Kortom, een iPhone kost veel geld.  Kies je toch voor een iPhone? Denk er dan aan om dit toestel goed te verzekeren. De kans op diefstal is bij een iPhone namelijk een stuk groter in vergelijking met smartphones van Android. Hier kun je alle iPhone verzekeringen vergelijken en degene kiezen die het best bij jou past.

Beoordeel deze pagina